vrijdag 7 november 2014

Herdenkigsplechtigheid op de Melkmarkt

In alle klassen van onze school werd een ganse week gewerkt rond De Groote Oorlog. Zo hadden wij in onze klas maandag twee gasten, Wim en Trui Chielens. Ook werd er gewerkt in het boekje 'Het verhaal van de Groote Oorlog'. We leerden ook het lied 'It's a long way tot Tipperary" zingen, alsook leerden we het gedicht 'In Flanders Fields', maar dan wel de Vlaamse vertaling ervan. We weten dat we deze vreselijke oorlog (en ook de andere oorlogen) niet mogen/kunnen vergeten!
De leerlingen en leerkrachten van onze school houden een herdenkingsplechtigheid "100 jaar De Groote Oorlog". De herdenkingsplechtigheid  werd verplaatst van vrijdag 7 november naar woensdag 12 november. Dit wegens de voorziene slechte weersomstandigheden.
Om 9u30 vertrekken we in stoet (onder politiebegeleiding) richting de Melkmarkt. Om 10u start de herdenking aan het monument. Eerst is er een woordje van de directeur, daarna zingt iedereen het lied 'It's a long way to Tipperary". Het gedicht 'In Flanders Fields' wordt voorgedragen door L6 (in het Engels) en door L5 in het Nederlands. Een klaroenblazer van de harmonie zal The Last Post spelen. Tenslotte plaatst elke leerling een zelfgemaakte klaproos aan het monument.
Ook (groot)ouders en andere sympathisanten kunnen deze plechtigheid bijwonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten