dinsdag 11 februari 2014

Vrijdag 14 februari: Dikketruiendag

Al 10 jaar wordt rond deze periode een dikketruiendag georganiseerd. Het startte als een symbolische actie om het Kyotoverdrag in de verf te zetten, maar het is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de scholen, ook in de Bellevueschool. De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die ook daarna op een structurele wijze aangehouden kunnen worden: lichten doven bij het verlaten van een lokaal, toestellen uitschakelen na gebruik, de verwarming correct afstellen, ... .
Ook onze school doet opnieuw mee. Wij zetten de verwarming één of meer graden lager. De verwarming 1 graad lager zetten, betekent 7 procent minder brandstof verbruiken en dus 7 procent minder CO2 uitstoten. Het zal dus op vrijdag 14 februari 2014 een beetje kouder dan normaal zijn in de klas. Wij vragen alle kinderen om op “Dikke Truiendag” een extra dikke trui aan te trekken. Wij komen die dag ook allemaal naar onze school met onze winterjas, warme handschoenen en een dikke muts ten voordele van ons milieu!
In onze Basisschool Bellevue staan ook nog een aantal andere activiteiten gepland. In de kleuterafdeling staat een gezamenlijke fitness en aerobic op het programma. In de lagere klassen wacht de kinderen op vrijdag nog een "Warme voetjeswandeltocht" in de omgeving van de school. Daarna kunnen ze zich opwarmen aan een lekkere warme chocomelk. In de klas wordt deze actie toegelicht bij de leerlingen.

1 opmerking:

  1. dat valt op valentijn en op vanentijn moet het toch warm zijn

    BeantwoordenVerwijderen