zaterdag 23 mei 2015

L6 won wedstrijd (vorig schooljaar toen ze nog in L5 zaten) over De Groote Oorlog


In het najaar 2014 creërden de leerlingen van 7 scholen in de BIE-regio van het vijfde of zesde leerjaar ism Kidscam en de Provincie West-Vlaanderen een animatiefilm-traject, die het dagelijks leven in bezet gebied tijdens WO I terug zichtbaar en actueel maakte.
De Bellevue-leerlingen van het vijfde leerjaar van juf Inge en juf Sippora namen vorig schooljaar deel en wonnen deze wedstrijd! Ze werden dé winnaar van Izegem en waren zo 1 van de 7 eindwinnaars. Begin dit schooljaar werden ze door een team van professionele audiovisuele kunstenaars begeleid doorheen dit traject: samen grasduinden ze naar historisch materiaal en kozen ze een thema uit de diverse invalshoeken van deze website zoals voeding, kledij, kinderarbeid, schoolleven, vluchten, Schuwe Maandag, verzorging…
Nadien startte het maken van een animatiefilm, waarbij verbeelding, experiment en audiovisuele vorming hand in hand gingen. De leerlingen maakten zelf een scenario, werkten het grafisch uit, verfilmden het en voegden geluid toe. De begeleiders van Kidscam hanteerden hierbij een aanpak die de kinderen centraal stelde bij elke stap in het creatieproces, vertrekkend vanuit hun aanwezige competenties. Het resultaat van hun animatiefilmje ziet u hieronder. Bravo!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten