woensdag 19 maart 2014

Zaterdag 22 maart: zwerfvuilactie te Izegem

Op initiatief van een ouder van de ouderraad neemt ook onze school deel. Samen met een aantal leerkrachten kunnen de leerlingen en hun ouders zich inschrijven om mee te helpen aan de zwerfvuilactie.
We geven het toe. Liever zouden we geen zwerfvuilactie moeten ruimen. Maar helaas zijn er nog steeds mensen die er geen graten in zien om hun blikjes, plastiekjes, sigarettenpeuken,… zomaar te dumpen. Het is nochtans niet moeilijk om het afval eventjes bij te houden en het gewoon te deponeren in de vuilbak langs de straat of in de prullenmand thuis. Gelukkig zijn er nog vrijwilligers (zoals de deelnemers op onze school) die jaarlijks de troep van een ander willen opruimen.
Op zaterdagvoormiddag 22 maart ondergaat onze stad zijn jaarlijkse lenteschoonmaak. Een heel bataljon vrijwilligers trekt er dan op uit met grijpstokken, afvalzakken en veel goede moed. De actie spitst zich dit jaar voor de eerste keer toe op een aantal zwarte punten in Kachtem. Iedereen is verzekerd en achteraf worden er broodjes en soep geserveerd.
De kinderen kregen een brief mee met concrete afspraken op.

1 opmerking: