donderdag 10 januari 2013

Klap en klets: een adellijke woordwedstrijd met hedendaagse tongval!

Je hebt wellicht al vernomen dat de leerlingen van onze school, sinds jaar en dag, deelnemen aan een woordwedstrijd. Ook dit schooljaar is dit niet anders. Alhoewel...
De woordwedstrijd steekt in een nieuw kleedje! Het is allemaal wat 'ruimer' en 'moderner' geworden.
'Klap en klets' is "een adellijke woordwedstrijd met hedendaagse tongval!"
In de klas besteedden wij al aandacht aan deze wedstrijd en heel wat kinderen zijn gemotiveerd om deel te nemen, hetzij alleen, hetzij in een groepje. Deelnemers bereiden een ‘podiumact’ voor waarin het gesproken woord centraal staat. In de act kunnen ook andere kunstdisciplines aan bod komen (muziek, dans, poppenspel, beeld…) als ondersteunende factor.
Omdat de podiumact moet gefilmd worden, organiseren wij op school een opnamedag, tijdens de eerste week van februari. Concrete afspraken volgen nog.
De filmpjes worden door de jury bekeken en zo wordt een selectie gemaakt. Op zondag 10 maart mogen de geselecteerden hun act brengen op het podium in CC De Leest. Uiteraard zijn er prijzen te winnen.
Het reglement staat hier. Je kunt er onder andere lezen dat ook volwassenen kunnen deelnemen. Dus ook mama's, papa's, oma's, opa's, ... met talent zijn welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten