dinsdag 13 november 2012

"De saaiste vader van de hele wereld ..."

Deze namiddag gingen we met L3A en L3B naar CC De Leest waar we de muzikale theatervoorstelling "De saaiste vader van de hele wereld" bijwoonden. De kinderen vond het een leuke voorstelling.

‘De meeste normale vaders zijn van die lieve, vrolijke mannen die graag voetballen met hun kinderen… en bij het slapen gaan een spannend verhaal vertellen over rovers, en prinsessen en zo. Ze zorgen goed voor hun kinderen, en ze zien er uit als een grote teddyberen… Maar mijn vader niet… Mijn vader is saai, … verschrikkelijk saai! En ik wil niet dat hij in de klas komt, echt niet!’
Bart moet in de klas een spreekbeurt houden over zijn vader, het is ten slotte ‘vaderdag’ en dan mogen alle vaders mee in de klas! Maar, zijn vader, Piet Grijs, is ongelooflijk saai en grijs in alles: zijn kleren, zijn werk, zijn hobby’s,…hij valt nergens in op, loop nergens warm voor.
Bart schaamt zich diep voor hem en hij wil niet dat hij in de klas komt. Ten einde raad bedenkt hij een plan om zijn vader alsnog te veranderen… tot hij erachter komt waarom zijn vader zo saai is.
Samen met hem beleeft hij dan een wonderlijk avontuur waardoor heel z’n kijk op zijn vader verandert…
‘De saaiste vader van de hele wereld’ is een gevoelig tragikomisch en ook spannend verhaal dat gaat over de zoektocht van een jongen naar zichzelf en de ideale vader…’

De saaiste vader van de hele wereld is een muzikale theatervoorstelling naar een verhaal van Koos Meinderts. 
Acteur en bewerker van het verhaal is Bart Embrechts.
De muzikanten: Jan Blieck (gitaar, piano en vele kleine instrumenten) en Bart Van Aken (percussie, contrabas en ook vele kleine instrumenten)

1 opmerking: